CONTACTE · xavialvarez11@hotmail.com · 636 47 83 73

TEATRE

TELEVISIÓ

CINE

ALTRES

DIRECCIÓ

FORMACIÓ

Ha participat en nombrosos simulacres amb bombers, policies i  metges amb la Companyia Nocturna, i és professor de teatre amb nens i adults des del 2006 fins a l’actualitat. Ha treballat com a clown i fent animacions i va ser presentador dels Premis Julius de Vic l’any 2007.


Treballa també a la companyia Sota Mínims Teatre, de la que és co-fundador.

Ha dirigit El Camp, de Martin Crimp, amb la companyia La niña bonita, de la que és co-fundador.

Ha adaptat a teatre i dirigit la pel·lícula Familia, de Fernando León de Aranoa, dirigint als actors Anna Sabaté, Isabel Bres, Javier Galitó-Cava, Oscar Bosch, Lavinia Vila, Angel Maestre i Ramon Garrido.


També ha escrit i dirigit obres de petit format i ha fet de director d’actors a obres com Pau? o Cabaret Pedrolo, de La Quadra Màgica.


La seva última feina ha estat dirigir l’actor Pedro Cánovas a La Balada de la Cárcel de Reading, de Oscar Wilde, aquest 2013.

Aquest 2018 ha protagonitzat Dogged, curtmetratge de Borja vazquez, amb direcció de foto de Olivia Segarra, al costat de Ramon Bonvehí. El 2008 protagonitza el migmetratge A medio camino, de Tatiana Estrada, i el 2011 es coprotagonista a Migmetratge, de Roger Gual.

Ha participat també en el curtmetratge La vida es corta, de José Corbacho i Juan Cruz, i protagonitzat diversos curtmetrartges com El Nido, de Santi Gila, A través del Cristal, escrit i dirigit per Nuria Ribugent i estrenat als Multicinemes Ocine de Girona o El secreto de la sopa, escrit i dirigit per Josecho Linares, entre d’altres.

La seva última feina ha estat de protagonista a Somos amigos, escrit i dirigit per Carlos Solano i premiat per l’ESCAC.

Ha participat com a personatge secundari a diverses series de televisió de TV3 com


Com si fos ahir

El cor de la ciutat

Polseres vermelles

KMM


Ha treballat també en publicitat.

És titulat en Art Dramàtic per Estudi Nancy Tuñón

(2004-2007), i graduat en Tècnica Meisner per

Javier Galitó-Cava (2007-2010).

Completa la seva formació amb mestres com Boris Rothestein (Mètode Stanislaski) al Col·legi del Teatre (2004-2006), fent un Satage de Txèkhov amb Mara Bastelli (2010) o fent el curs d’entrenament Daulte Joc i compromís, amb Javier Daulte (2009).

També ha fet dicció catalana amb Gemma Sangermán, i dicció castellana amb Raquel

Carballo González, ha estudiat Tècnica Alexander amb Eduardo Tilve (2007-2009) i Cant amb Assunta i Nuria Sabaté.  També ha cursat el curs L’actor davant la càmara amb Silvia Quer.


És Educador Social i Pedagog, i té experiència en el camp social,  amb sectors marginals i transtorns mentals.


Té experiència en muntanyisme i submarinisme, natació, i té nocions de guitarra i el carnet B1 de conduir.


La seva feina anterior en teatre va ser a la Sala Beckett amb

Este no es un lugar adecuado para morir, d’Albert Boronat, i dirigida per Judith Pujol.


Va ser protagonista a Hamlet és mort, no hi ha força de gravetat, d’Ewald Palmetschofer, dirigida per Judith Pujol i fent temporada

al Versus Teatre.

Durant les temporades 2009 i 2010, amb la Companyia Zerega va co-protagonitzat Danny i Roberta juntament amb Anna Moliner, sota la direcció de David Pintó, al Versus Teatre. També ha participat a l’obra El lloc equivocat, dirigida per Jordi Duran.


També va encarnar el paper de Piu a l’obra Quina vida (Boy’s life) a la Sala Muntaner i el Teatre Gaudí de Barcelona dirigida per Roger Pera.


Ha format part durant anys de La Quadra Màgica, companyia amb la que ha actuat a espectacles com Pau? i Cabaret Pedrolo, a Barcelona (LLantiol, l’Anticteatre), i fent gira per Madrid (Sala Triángulo), Portugal, Murcia i Llatino Amèrica - Brasil, Buenos Aires...)Actualment protagonitza Duérmete niño, escrita per ell mateix, dirigida per Neus Suñé, i sel·leccionada al Festival Píndoles (Castell de Montjuïc) i al TEST. Durant aquest darrer any també ha escrit i dirigit Montag 451 (Inspirada en Fahrenheit 451 de Ray Bradbury), estrenada a la Sala Trono i al Teatre Eolia, i ha protagonitzat No et diré el que vols sentir, comèdia d’Helena Codorniu, dirigida per Gerard Nicasi. Ha dirigit i protagonitzat El Camp, de Martin Crimp, amb la què ha estat a Versus Teatre, Nau Ivanow, Sala Trono de Tarragona i Teatre de Ponent a Granollers.


Durant el 2015 ha actuat en el monòleg André, de Dionisio Sanchez y amb Rojo o Negro, a Circol Maldà i

a la Sala Vilella, una obra de diferents dramaturgs entre

els quals Marc Rosich, Lluisa  Cunillé, Blanca Bardagil, Victoria Szpunberg...