CONTACTE · xavialvarez11@hotmail.com · 636 47 83 73

TEATRE

TELEVISIÓ

CINE

ALTRES

DIRECCIÓ

FORMACIÓ

Ha participat en nombrosos simulacres amb bombers, policies i  metges amb la Companyia Nocturna, i és professor de teatre amb nens i adults des del 2006 fins a l’actualitat. Ha treballat com a clown i fent animacions i va ser presentador dels Premis Julius de Vic l’any 2007.


Treballa també a la companyia Sota Mínims Teatre, de la que és co-fundador.

Ha dirigit El Camp, de Martin Crimp, amb la companyia La niña bonita, de la que és co-fundador.

Ha adaptat a teatre i dirigit la pel·lícula Familia, de Fernando León de Aranoa, dirigint als actors Anna Sabaté, Isabel Bres, Javier Galitó-Cava, Oscar Bosch, Lavinia Vila, Angel Maestre i Ramon Garrido.


També ha escrit i dirigit obres de petit format i ha fet de director d’actors a obres com Pau? o Cabaret Pedrolo, de La Quadra Màgica.


La seva última feina ha estat dirigir l’actor Pedro Cánovas a La Balada de la Cárcel de Reading, de Oscar Wilde, aquest 2013.

El 2008 protagonitza el migmetratge A medio camino, de Tatiana Estrada, i el 2011 es coprotagonista a Migmetratge, de Roger Gual.

Ha participat també en el curtmetratge La vida es corta, de José Corbacho i Juan Cruz, i protagonitzat diversos curtmetrartges com El Nido, de Santi Gila, A través del Cristal, escrit i dirigit per Nuria Ribugent i estrenat als Multicinemes Ocine de Girona o El secreto de la sopa, escrit i dirigit per Josecho Linares, entre d’altres.

La seva última feina ha estat de protagonista a Somos amigos, escrit i dirigit per Carlos Solano i premiat per l’ESCAC.

Ha participat com a personatge secundari a diverses series de televisió de TV3 com


El cor de la ciutat

Polseres vermelles

KMM


Ha treballat també en publicitat.

És titulat en Art Dramàtic per Estudi Nancy Tuñón

(2004-2007), i graduat en Tècnica Meisner per

Javier Galitó-Cava (2007-2010).

Completa la seva formació amb mestres com Boris Rothestein (Mètode Stanislaski) al Col·legi del Teatre (2004-2006), fent un Satage de Txèkhov amb Mara Bastelli (2010) o fent el curs d’entrenament Daulte Joc i compromís, amb Javier Daulte (2009).

També ha fet dicció catalana amb Gemma Sangermán, i dicció castellana amb Raquel

Carballo González, ha estudiat Tècnica Alexander amb Eduardo Tilve (2007-2009) i Cant amb Assunta i Nuria Sabaté.  També ha cursat el curs L’actor davant la càmara amb Silvia Quer.


És Educador Social i Pedagog, i té experiència en el camp social,  amb sectors marginals i transtorns mentals.


Té experiència en muntanyisme i submarinisme, natació, i té nocions de guitarra i el carnet B1 de conduir.


La seva feina anterior en teatre va ser a la Sala Beckett amb

Este no es un lugar adecuado para morir, d’Albert Boronat, i dirigida per Judith Pujol.


Va ser protagonista a Hamlet és mort, no hi ha força de gravetat, d’Ewald Palmetschofer, dirigida per Judith Pujol i fent temporada

al Versus Teatre.

Durant les temporades 2009 i 2010, amb la Companyia Zerega va co-protagonitzat Danny i Roberta juntament amb Anna Moliner, sota la direcció de David Pintó, al Versus Teatre. També ha participat a l’obra El lloc equivocat, dirigida per Jordi Duran.


També va encarnar el paper de Piu a l’obra Quina vida (Boy’s life) a la Sala Muntaner i el Teatre Gaudí de Barcelona dirigida per Roger Pera.


Ha format part durant anys de La Quadra Màgica, companyia amb la que ha actuat a espectacles com Pau? i Cabaret Pedrolo, a Barcelona (LLantiol, l’Anticteatre), i fent gira per Madrid (Sala Triángulo), Portugal, Murcia i Llatino Amèrica - Brasil, Buenos Aires...)Actualment protagonitza i dirigeix de El Camp, de Martin Crimp, amb la què ha estat a Versus Teatre, Nau Ivanow, Sala Trono de Tarragona i, properament a Teatre de Ponent a Granollers.Durant el 2015 ha actuat en el monòleg André, de Dionisio Sanchez y amb Rojo o Negro, a Circol Maldà i

a la Sala Vilella, una obra de diferents dramaturgs entre

els quals Marc Rosich, Lluisa  Cunillé, Blanca Bardagil, Victoria Szpunberg...